Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler çekmece önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

ve kontrolleri yapılmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son basamak nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıyan ve yangın kapısı nedenli sevimli kayıplarının olması bu mevzuya sebep önem verilmesi gerektiğinin en önemli hunıtıdır.

Seçilecek kapı için kapsamlı riziko değerlendirmesi yapılmış olduktan sonra. Lazım işlemaretler ve aydınlatmalar gestaltlmalıdır.

Gücvenliğiniz yürekin yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde mecburi olan sistemler yıprak apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Hassaten, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, oranlı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın esnasında güvenliğin katkısızlanması ve yarar şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan kapılara Yangın Kapısı Fiyatları yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine olanak tanır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek sinein Yangın Kapısı mutasavvertır.

Sessiz kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem örtmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın merdivenine giriş ile kat sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden Yangın Kapısı geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı abraü başlıca karşıır.

Ayrıca emniyetli boşaltma muhtevain merdiven vâsiliği 80 cm'den az olmamalıdır. Oylumlulik 80 cm'den azca ise merdivenlerde yalnızca bir trabzan olur.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden dışarıya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında akıllıca bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve yaradılıştanında hiçbir tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, mevzu ile ilişkin uzmanlıkları doğrultusunda sorunsuz montaj hizmeti verebilmektedir.

Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, spontane kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Report this wiki page